vrijdag 24 april 2015

Kalm aan en rap een beetje; )

De afgelopen weken heb ik wel zitten handwerken, maar ben ik meer met andere dingen bezig geweest.

Eerst waren we een week op vakantie op de Veluwe. Heerlijk weer gehad en lekker relaxed de week daar doorgebracht. Wat gelezen, handwerken. En we zijn naar de tentoonstelling van Sisi geweest in paleis het Loo. Van de tentoonstelling mochten we geen foto 's maken, maar van de buitenkant en de tuinen wel. De tentoonstelling is zeker de moeite waard en je komt veel te weten hoe Sisi werkelijk was t.o.v. de films. Mooi om te zien hoe ze deze 2 naast elkaar hebben gezet. Het leven van Sisi was best tragisch maar toch fascineerde het om meer over haar leven te weten te komen.


Verder ben ik vooral bezig met zoveel mogelijk herstel van mijn lichaam. 20 jaar 24 zorg leveren vrijwel zonder hulp heeft zijn tol geëist.  Jarenlang wist ik ook niet wat ik er precies aan kon doen, ook daar was geen goed antwoord op. En heb ik een behoorlijke zoektocht achter de rug. Dit proces ging niet van gister op vandaag. De laatste tijd vallen meer puzzelstukjes op hun plek. Of ik ga genezen van mijn chronische aandoeningen? Geen idee en dat beeld heb ik losgelaten. Wat van belang is is dat ik er een weg in begin te vinden hoe ik hier het beste mee om kan gaan en toch een stuk prettiger kan leven. Bij Martine van weblog minof meer kan je er iets over lezen. Ik heb de variant fibromyalgie,  maar beide zijn gerelateerd aan elkaar. Daarnaast doet mijn schildklier ook niet wat ik wil ;)
Heel langzaam ontdek ik wat helpt en niet helpt. Eeuwig in de stress stand staan bv. helpt niet. Vandaag ook de titel kalm aan en rap een beetje ;) vrijwel alles doe ik nu in een rustig tempo, zoek de stress niet meer op.  Met ups en downs,  maar ondertussen weer met plezier in de dingen die ik doe.

Zoals Martine van minofmeer.blogspot.nl zegt;
Ook een slak komt op zijn eindbestemming :)

Tot de volgende keer met hopelijk weer wat handwerk om te showen. Een fijn weekend allemaal!

2 opmerkingen:

  1. Tja de stress breekt ons allemaal op, maar zeker als je last hebt van chronische aandoeningen. Langzamer tempo, wat zou dat heerlijk zijn, maar vaak moeilijk te accepteren. Sterkte

    BeantwoordenVerwijderen